IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1,5 милиона долара за колата на Фитипалди

Ще бъдат произведени едва 39 бройки от модела

1,5 милиона долара за колата на Фитипалди

Точно 1,5 милиона долара ще струва всеки един автомобил от модела EF7 Vision Gran Turismo, създаден с активното участие на двукратния световен шампион във Формула 1 Емерсон Фитипалди и естествено, носещ неговото име. Легендарният бразилец е и основател на компанията, която създаде EF7, като според Automotive News, производствената серия на пистовия звяр ще е едва от 39 бройки.

1,5 милиона долара за колата на Фитипалди

Суперавтомобилът на Fittipaldi Motors дебютира през март на салона в Женева. Дизайнът му е дело на италианското ателие Pininfarina, а инженерно колата е развита от HWA – компанията, която е партньор на Mercedes в германския пистов шампионат DTM.

1,5 милиона долара за колата на Фитипалди

Купето на EF7 е от карбон, а автомобилът се задвижва от 4,8-литров атмосферен 8-цилиндров мотор с мощност 600 к.с., който работи с 6-степенна секвенциална трансмисия. Теглото на автомобила е 1000 кг., а все още няма данни за динамичните му показатели. Сглобяването на автомобилите е поверено на HWA в Щутгарт, като от Fittipaldi Motors заявиха, че всяка една от 39-те коли ще бъде в различна цветова гама и няма да има повторения.

Снимки: Fitipaldi Motors

Тагове: hwa ef7
0 от 500