IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford направи първата хибридна полицейска кола

Моделът е на базата на Mondeo и започва служба през лятото

Ford направи първата хибридна полицейска кола

Компанията Ford представи новия полицейски автомобил - Police Responder Hybrid Sedan. Както личи от името, машината, която е изградена на базата на Mondeo, е с хибридно задвижване - комбинация от бензинов двигател и електромотор.

Ford направи първата хибридна полицейска кола

Това е първият модел с такъв силов агрегат, който е изцяло приспособен за участие в преследвания на престъпници. Основна роля в задвижването играе 2,0-литров  двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, комбиниран с електромотор. От компанията не разкриват мощността на автомобила, но уточняват, че при скорост до 96 км/ч (60 мили) той може да се движи само на електричество.

Средният разход на гориво при Ford Police Responder Hybrid Sedan е 6,2 л/100 км. От Ford са подготвили още един автомобил за полицията -  Police Interceptor с 3,7-литров V6, като той харчи 13 л/100 км.

Първите хибридни коли на Ford ще се появят в автопарка на полицията през лятото. От компанията уточняват, че разработват още един хибриден модел за правоохранителните органи. Ford е най-големият доставчик на автомобили за полицията, като на него са пада 63% от пазара. Първият модел на марката за службите е Model T.

Снимки: Ford
 

Тагове: ford mondeo
0 от 500