IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Офертата на Koenigsegg: Плащаш 2 млн. долара и чакаш 5 години

Ако си поръчате суперавтомобила Regera днес, ще го получите най-рано през 2021 г. (ВИДЕО)

Офертата на Koenigsegg: Плащаш 2 млн. долара и чакаш 5 години

Понякога и да си мултимилионер не е лесно. Кандидатите да си купят суперавтомобил от шведския производител Koenigsegg например са принудени да чакат минимум 4-5 години, преди най-после да се докоснат до машината, за която са платили средно по 2 млн. долара.

Офертата на Koenigsegg: Плащаш 2 млн. долара и чакаш 5 години

Най-важната задача пред нас е да съкратим времето за доставка до две-две и половина години, призна самият Кристиян фон Кьонигсег след последния автосалон в Женева. „Имаме достатъчно поръчки дори и сега, въпреки петгодишното чакане. Ако успеем да съкратим това време до 2 години, ще привлечем много нови клиенти... Това е главната ни цел, да повишаваме капацитета. Тази година ще се постараем да доставим 25 автомобила“, обясни създателят на компанията пред R&T.

Офертата на Koenigsegg: Плащаш 2 млн. долара и чакаш 5 години

Пет години е шокиращо дълъг период за доставка, особено в света на хиперавтомобилите, където в момента тече истинска надпревара във въоръжаването от гледна точка на мощност, максимална скорост и пр. Модели като Regera и Agera RS на Koenigsegg в момента са на върха на пирамидата, но съвсем не е сигурно дали няма да са безнадеждно остарели през 2021 - годината, в която поръчалите автомобила днес ще могат евентуално да си го получат.

Офертата на Koenigsegg: Плащаш 2 млн. долара и чакаш 5 години

В интерес на истината шансовете са по-скоро на тяхна страна, защото Koenigsegg се слави като една от най-технологичните компании в сектора. Regera например, която ще бъде произведена само в 80 бройки, предлага хибридно задвижване с 1500 конски сили, 20 секунди за ускорение от 0 до... 400 км/ч, и способност да превърта гумите дори при 300 км/ч.

Офертата на Koenigsegg: Плащаш 2 млн. долара и чакаш 5 години

Освен това автомобилът е оборудван с нещо, което шведите наричат Autoskin, или автокожа - новаторска хидравлична система, която контролира предния и задния капак, вратите, прозорците, задното крило и различни други функции. Тръбичките на системата са с дебелината на електрическа жичка, а цялото й тегло е под 5 кг.

 

Тагове: agera koenigsegg regera
0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Един там ( преди 6 години )
    Извънземна машина.По-долу, някой е сравнил Кьонингсег с Тесла...???Друже, НЯМА КАК, да сложиш на едно място, едно МНОГО БЪРЗО произведение на изкуството и механиката със превъзходно ICE сърце и дух от една страна и актуална към днешна дата, но електроКОНФЕКЦИЯ(не съм привърженик на електрокарите. което не ги прави лоши, разбире се).Не е честно.Дори незнам защо въобще говорим по въпроса.:)Със здраве !!!
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Този наистина прави хиперавтомобили, евала че кара и Тесла.