IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep разкри най-мощното и бързо Grand Cherokee

Версията Trackhawk получи двигателя на Challenger SRT Hellcat

Jeep разкри най-мощното и бързо Grand Cherokee

В навечерието на автосалона в Ню Йорк компанията Jeep най-после разкри изцяло новия Grand Cherokee Trackhawk. Това е най-бързият и най-мощен автомобил в историята на модела, като е получил двигателя на масъл-кара - Challenger SRT Hellcat.

Jeep разкри най-мощното и бързо Grand Cherokee

Очакваше се заради високата мощност кросоувърът да бъде със задно предаване, но инженерите на Jeep са успели да се справят с поставените им задачи и машината е оборудвана със система за задвижване на четирите колела.

На външен вид моделът се отличава по решетката на радиатора, както и по капака на двигателя, който е получил специални отвори за по-добро охлаждане. На предната броня са се появили два допълнителни въздухозаборника, а спортният характер на колата се подчертава и от двойните тръби на изпускателната система.

Под капака на Grand Cherokee Trackhawk е поставен 6,2-литров бензинов V8 двигател, развиващ 717 к.с. и осигуряващ максимален въртящ момент от 875 Нм. Той работи в комбинация с 8-степенен автомат, който е модернизиран основно, за да се справи с мощността на мотора. Системата 4x4 може да разпределя тягата в зависимост от избрания режим на придвижване (те са общо 5 на брой).

Ускорението от 0 до 97 км/ч (60 мили) отнема 3,5 скунди, което е доста впечатляващо. Разстоянието от ¼-миля (402 метра) се преминава за 11,6 секунди, а максималната скорост на кросоувъра е 290 км/ч.

Снимки: Jeep
 

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За собствениците на MB и BMW кво им дреме за това сведение
  • #2
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Офф, като започнете така да се пенявите с вашите фенски глуп0сти. Ако направят в тия форуми да се влиза с IQ тест, ще има по два-три коментара макс под статиите. Само за сведение: FCA са на 8-мо място за 2016-та по пазарен дял в световен мащаб. Преди тях са: 1. VAG2. Toyota3. Renault - Nissan4. Hyundai - Kia5. GM6. Ford7. HondaЧетеш, мълчиш и страдаш. Точка!
  • #1
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Фиат-Крайслер мачкат конк.урентите яко. Няма троше няма ХасанАуди. Далеч в огледалото остават "премиум" немските каручки. А и извън пътя JEEP ги смазва, така че по всички показатели ги превъзхожда.