IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Suzuki Swift Sport ще тежи само 870 кг.

Хечбекът ще получи 1,4-литров мотор със 138 к.с.

Новото Suzuki Swift Sport ще тежи само 870 кг.

Инженерите на Suzuki завършват работата над новото поколение на хечбека Suzuki Swift Sport. Текущата генерация на модела тежи 1045 кг, но при следващата теглото ще ще редуцирано до 870 кг., съобщава Autonews.

Новото Suzuki Swift Sport ще тежи само 870 кг.

Въпреки малкото си тегло, машината ще бъде оборудвана с 1,4-литров бензинов двигател, развиващ 138 к.с. Така автомобилът ще предлага доста впечатляващо съотношение между мощност и тегло, като на 1 к. с. ще се падат повече от 6 кг.

Сегашната генерация на Suzuki Swift Sport ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,2 секунди. При новия модел се очаква времето да бъде под 9 секунди, уточняват от Suzuki, но засега не бързат да разкриват техническите характеристики на колата.

Очаква се дизайнът на хечбека също да претърпи промени, като той ще бъде по-агресивен от този на предшественика му. Представянето на автомобила пред публика е планирано за втората половина на 2017 г.

Снимка: Suzuki
 

Тагове: suzuku swift swift sport
0 от 500