IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Високотехнологична концепция на електромобил up! на VW

Ако сте си мислили, че Volkswagen е свършил с концепциите на семейство up! след като видяхме оригинала във Франкфурт и space up! в Токио, се лъжете.

Високотехнологична концепция на електромобил up! на VW
Сега групата показва изцяло нова версия на концепцията, задвижвана от горивни клетки и литиево-йонни батерии. Само на електроенергия автомобилът може да измине с едно зареждане повече от 100 км., което е напълно достатъчно при движение за един ден в градски цикъл. 


Електродвигателят има мощност 60 к.с. (45kW) и максимален въртящ момент 120Nm. Особеното е това, че технологията на горивни клетки е от ново поколение, значително по-лека от сегашните образци. Така с новата система и с новото поколение литиево-йонни батерии концепцията space up! има собствено тегло от само 1090 кг. 

Ускорението от място до 100 км/час е за 13.7 секунди, една съвсем не лоша динамика за градски условия. Максималната скорост е 120 км/час. Батериите са разположени под задната седалка. Високотемпературната система от горивни клетки е разположена в предния край на автомобила. 


Сегашните системи от горивни клетки могат да функционират при специфични температурни граници. Ако температурата се покачи рязко системата може да спре да работи. Ето защо се нуждае от сравнително голяма и тежка охладителна система. 

Сега VW предлага нещо ново, като се е появила специална електродна мембрана която прави горивните клетки много по-ефективни при висока температура и в същото време намалява теглото на цялата система поради липсата на охлаждане в досегашните размери. 

Това обаче не е всичко. Представената концепция може да получава нужната енергия и от слънцето благодарение на голям соларен панел монтиран на покрива. Така в акумулаторите на колата се натрупват допълнителни 150 Вата.
0 от 500