IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Превърнаха Lada Xray във всъдеход

Руснаците активно ще развиват кросоувърите си

Превърнаха Lada Xray във всъдеход

Един от последните модели на АвтоВАЗ – Lada Xray, получи модификация, която го приближава до сериозните всъдеходни машини. Тя не е дело на компанията-производител, а на ателието „Интей Тунинг” и бе представена на изложба в Санкт Петербург.

Превърнаха Lada Xray във всъдеход

Засега авторите на проекта не разкриват повечето технически детайли за автомобила, но от снимката се вижда, че той е претърпял доста промени. Прибавени са лебедка, специален експедиционен багажник, както и друго допълнително оборудване, помагащо движението по тежък терен.

Сериозно променено е окачването на машината, за да може да бъдат поставени специални гуми BFGoodrich МТ, които не само са предвидени за офроуд, но и увеличават клирънса на машината. На калниците и на праговете на каросерията са поставени допълнителни предпазители.

Очаква се до края на тази година АвтоВАЗ да предложи на пазара своя версия на Xray, която ще получи добавка Cross към името си. При нея решенията няма да бъдат толкова радикални, но компанията твърдо се е насочила към развиването на гамата си кросоувъри и това ще бъде една от основните насоки на нейната дейност.

Снимка: Autosreda

Тагове: lada xray
0 от 500