IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Класическото Mini отново на пазара

Британска компания модернизира мъника и го оборудва с технологии от 21 век

Класическото Mini отново на пазара

Английската компания David Brown Ltd. Е известна основно с производството си на зъбни колела и скоростни кутии. От време на време обаче, фирмата се занимава и със създаването на атрактивни автомобили, базирани на класически модели. Така преди време имахме честта да се запознаем с техния Speedback GT- автомобил, който съчетаваше вътрешността на Jaguar XKR с ново купе, което напомня на Aston Martin DB5.

Класическото Mini отново на пазара

Сега, отделът занимаващ се с автомобилните проекти на компанията, наречен David Brown Automotive, се появява отново на сцената – този път с модерна интерпретация на класическото Mini. Проектът носи името “Mini Remastered” и е запазил легендарния външен вид на оригиналния автомобил, проектиран от Сър Алек Исигонис. Разликата е там, че купето е модернизирано в инженерен аспект, линиите му са изчистени, радиаторната решетка вече е алуминиева, хромираните странични огледала са с формата на куршуми, а елегантните LED стопове са вдъхновени от Speedback GT.

Класическото Mini отново на пазара

Под капака се намира модифицирана версия на оригиналния 4-цилиндров двигател на Mini, който продължава да има 1275 куб. см. работен обем, но вече мощността му е скочила с 50%. Спирачките и окачването също са подобрени, а 4-скоростната механична трансмисия е била напълно рециклирана. Инженерите на David Brown дори са усилили купето с допълнителни метални греди, за да подобрят устойчивостта му на усукване и да подобрят управлението на колата.

Класическото Mini отново на пазара

Интериорът на прероденото Mini е изпълнен с ретро дизайн и модерни технологии. Към първата категория се причисляват ръчно тапицираните кожени седалки, поръчковите бели уреди Smiths и дървеният волан Moto-Lita. Сред технологиите пък изпъкват система за беключово влизане и запалване, USB порт за свързване на мобилни устройства, както и мултимедийна система със сензорен дисплей, която поддържа интерфейсите Apple Carplay и Android Auto. В претвореното Mini дори получавате аксесоар от 21 век – поставка за чаша. 

Класическото Mini отново на пазара

Снимки: David Brown

0 от 500