IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновената Mercedes S-Class - промени в салона и автопилот

Лимузината ще може да изпреварва сама и ще си общува с други коли

Обновената Mercedes S-Class - промени в салона и автопилот

Премиерата на обновения Mercedes-Benz S-Class е насрочена за следващата седмица, но компанията реши да подразни най-нетърпеливите фенове, като показа снимки със салона на автомобила. Представена е най-луксозната версия на модела, която ще се предлага под марката Maybach.

Обновената Mercedes S-Class - промени в салона и автопилот

Основната разлика от досегашния модел, която се набива на очи, е 3-спицевият волан. Той се появи при новия E-Class. От Mercedes уточняват, че вместо два съединени дисплея - един за показанията на приборния панел, и втори - за мултимедийната система, вече е поставен един. Той е широкоформатен, като използването му не влияе на оформлението на салона. Очаква се да има промени и в пулта за управление на системата Comand, разположен до водача.

Обновената Mercedes S-Class - промени в салона и автопилот

Така ще изглежда новата S-Class отвътре



Обновената Mercedes S-Class - промени в салона и автопилот

А това е настоящият вариант на пулта за управление на автомобила.


Измененията в салона обаче са само върха на айсберга. Модернизираната S-Class ще разполага с автопилот, отговарящ на третото ниво на автономност. Луксозният седан ще може без участието на водача да се движи, без да напуска лентата, да променя скоростта си в зависимост от знаците на пътя и да спира, когато колите пред него намалят.

Лимузината също ще може да задминава сама, като за целта шофьорът трябва единствено да включи мигач. След като се убеди в безопасността на маневрата, електронната система ще престрои автомобила и ще ускори скоростта. Водачът обаче ще трябва да внимава, ако реши да изпреварва в насрещното.

Благодарение на данните в навигационната система автопилотът ще може по-рано да намалява скороста пред пунктовете за плащане на пътни такси, кръстовища и кръгови. При преминаването през тях шофьорът ще трябва да поеме управлението.

Обновената S-class ще получи и система Car-to-X за обмяна на данни с други автомобили и с пътната инфраструктура. Например, при приближаване към светофар с червена светлина, електрониката ще предупреждава шофьора. Тя ще му съобщава и за движещо се отзад превозно средство в случай, че иска да направи маневра. Стига, разбира се, и другата кола да има система Car-to-X.

Обновената Mercedes S-Class - промени в салона и автопилот

Седанът ще получи и функия Evasive Steering Assist, която действа само в екстренни ситуации. При настъпване на такава, електрониката ще помага на шофьора при нужда от спешно завиване. Системата няма да налага свой вариант за преминаване на препятствието, а ще асистира на водача при маневрата.

Промени ще има и под капака на обновения флагман на Mercedes-Benz. Там ще се появят редови 6-цилиндрови мотори от ново семейство, както и 4,0-литров битурбо двигател, който се поставя на други модели на марката.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Става въпрос за новите редови шестцилиндрови двигатели ! Е класата сега е с V образен бензин с 333 к.с. И V образен дизел с 258 к.с.
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Вече ИМА редови мотор в Е-класата, която е по пътищата.
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Чудесна новина за новите редови двигатели ! С нетърпение ще очаквам да им видя характеристиките, защото след това ще ги вкарат в Е класата. Не съм привърженик на новите автономни системи, защото мисля че дистроника е напълно достатъчен. Поне на мен ми върши чудесна работа,особено на магистралата.