IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg и Qoros предложиха електромобил с пробег 500 км

Спортното купе 9 Qlectriq ще е направено почти изцяло от карбон

Koenigsegg и Qoros предложиха електромобил с пробег 500 км

Шведите от Koenigsegg вече за втори път работят съвместно с инженерите от израелско-китайската компания Qoros. Резултатът е концептуален спортен модел, който се задвижва с електричество и предлага впечатляващи, поне на хартия, характеристики.

Koenigsegg и Qoros направиха електромобил с пробег 500 км

Концептът е получил оригиналното име 9 Qlectriq. Ако се съди по публикуваното изображение, той той почти изцяло ще бъде от карбон, като ще предлага и оригинален дизайн. Външният вид предизвиква и сериозни въпроси, един от които е „Как ще се отварят вратите на автомобила?”

Купето ще получи изцяло електрически силов агрегат, като според неговите създатели ускорението от 0 до 100 км/ч„ ще отнема само 3 секунди. С едно зареждане на батериите 9 Qlectriq ще може да изминава около 500 км.

Снимкa: Qoros

 

Тагове: qoros koenigsegg
0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Зад Тесла и СпейсХ седи американското правителство. Ясно им е че ДВГто е изпята песен и индустрията се готви за следващия технологичен скок както някога петролните МПСта са заличили парните. И сега американците се надяват да си върната технологичното превъзходство пред Япония и Китай.
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Ще ( преди 6 години )
    Хайде още едни които щяли. Щяли това щяли онова ... след 10 години. Какво му е спортното на този автомобил, като след 10 години ЩЕ ускорява по-бавно от семеен 7 местен 2-тонен седан, който е в серийно производство вече втора година? Вече разбирам защо Тесла е най-високо оценена от всички автомобилни компании включително Дженерал мотърс и Форд, които произвеждат милиони автомобили годишно.