IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ „засякоха” новата лимузина на Доналд Тръмп

Beast 2.0 изглежда доста по-масивен от своя предшественик

В САЩ „засякоха” новата лимузина на Доналд Тръмп

Към момента президентът на САЩ Доналд Тръмп е принуден да се придвижва в лимузината, използвана от неговия предшественик Барак Обама. В началото на следваща година държавният глава ще получи напълно нов автомобил, чийто прототип бе засечен по време на тестове.

В САЩ „засякоха” новата лимузина на Доналд Тръмп

Машината е дело на компанията Cadillac и това си личи въпреки, че прототипът е старателно покрит с камуфлаж.. Неговата предна част има оптика в стила на  Cadillac Escalade, докато повечето елементи от задницата са взаимствани от седана CT6.

Автомобилът носи името Beast 2.0, като изглежда по-масивно от своя предшественик, който возеше Барак Обама. Въпреки силуетът на класическа лимузина новият Cadillac използва платформата на лекотоварен камион. Това се налага зарази теглото на машината, което ще бъде около 9 тона.

За подобна голяма кола трябва голям и мощен мотор. Новата президентска лимузина ще получи 6,6-литров турбодизелов V8 от семейството Duaramax, който се използва за тежки пикапи и среднотонажни камиони. В серийната си версия агрегатът развива 445 к.с., на за автомобила на Тръмп той ще бъде форсиран зо 600 к.с.

Цената на машината засега не се съобщава, но според медиите в САЩ за реализирането на целия проекп концернът General Motors е получил около 16 млн. долара.

Снимка: Autoevolution

0 от 500