IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda измисли нов начин за влизане в автомобила

Чехите представиха интериора на първия си електрически модел

Skoda измисли нов начин за влизане в автомобила

Концептуалният всъдеход  Skoda Vision E ще бъде не само първото крос-купе, но и първият изцяло електрически модел на чешката марка. Освен най-новите технически решения на инженерите от Млада Болеслав този автомобил ще трябва да демонстрира и някои ергономични новости.

Skoda измисли нов начин за влизане в автомобила

Сред отличителните черти на екстериора на концепта са късите и скосени линии, голямото разстояние между двете оси, както и конструкцията на вратите, при които липсва средната стойка. Това е позволило проектирането на просторен салон, предлагащ оригинални начини за качване и слизане от автомобила.

Специалните кресла с облегалки с нова форма са „научени” да се обръщат по посока на вратите, завъртайки се на 20 градуса. Те правят това напълно автоматично, след като получат сигнал, че вратата се отваря. Според представител на компанията, това осигурява далеч по-удобно качване.

Skoda измисли нов начин за влизане в автомобила

Седалката се връща в оригиналното си положение, веднага щом вратата се затвори. Отбелязва се, че двете предни кресла могат да се разширяват, а кормилната колонка да се вдига нагоре. Това позволява да се осигури максимално ефективно използване на пространството в салона.

Ако се съди по официалните съобщения, интериорът на Skoda Vision E няма да разполага със стандартни бутони. Цялото управление на функциите на автомобила ще се извършва от сензорен дисплей на централната консола. Двамата пътници на задните седаки, както и този до шофьора, ще разполагат със собствен сензорен екран и така ще имат достъп до някои от системите - като мултимедийната и климатика, например.

Всеки един смартфон в автомобила ще може да бъде свързан с информационно-развлекателната система на концепта, както данните от телефона ще излизат само на екрана пред неговия собственик.

Skoda измисли нов начин за влизане в автомобила

В основата на концепта Skoda Vision E е платформата MEB, разработена от VW специално за електромомобили. Моделът е оборудван с два електромотора с обща мощностп 306 к.с., които могат да осигурянт пробег с едно зареждане до 500 км. Серийната версия на модела ще излезе на пазара през 2020 г.

Снимки: Skoda

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Представих си го това влизане и ми изникнаха доста неудобства. Първо - седалката ще се завърти и по-лесно ще си наместя ***, а с краката какво правим? Подтичваме в стил 7/8-ми ситна ръченица? После - седалката се завърта със затварянето на вратата. Естествената реакция е да седнеш, да се наместиш и тогава да затвориш вратата. Пак питанка - ако случайно седалката не се завърти, значи ли че вратата ще ми се спре в колената с неясно какъв натиск? И всякакви такива.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    През ауспуха ще е най-удобно. Хем влизаш хем и почистваш кюнеца до блясък.
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Най удобно би било въобще да ме се качваме в автомобила. Това лично аз съм го измислил.
  • #5
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хайде, от Шкода изобретиха топлата вода!
  • #4
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Хе хе хе ( преди 7 години )
    рено никога нищо не е измисляло - само е крало или прекупувало с държавни пари!
  • #3
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Образовайте се ( преди 7 години )
    Renault megane concept car 1988: http://youtu.be/M0KSYDe8YG8
  • #2
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Царе сте на измислиците. Шкода нищо не са измислили. Преди повече от 20 години концепта на Рено - Меган правеше същото
  • #1
    26 rate up comment 4 rate down comment
    Neko ( преди 7 години )
    Това е много удобно , ако возиш каца с джибри - отваряш, поставяш, затваряш и то само се намества. Като съвсем малко от него може да покапе по тапицерията. Хитро.