IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford ще продава автономни коли най-рано през 2026 г.

Анализаторите твърдят, че американският концерн е лидер в тази област

Ford ще продава автономни коли най-рано през 2026 г.

Американският гигант Ford най-вероятно ще разполага с напълно автономни автомобили през 2021 г., но продажбата им на индивидуални клиенти ще започне доста по-късно. Според Кен Уошингтън, който е вицепрезидентът на Ford, отговарящ за инженерното развитие, напълно автономните автомобили ще излязат на пазара през 2026 г., а още по-вероятно – през 2031 г.

Ford ще продава автономни коли най-рано през 2026

Според последните проучвания на анализаторските компании относно кой докъде е стигнал с автономните технологии, то се смята, че Ford е лидер, като след това се подреждат GM, Renault-Nissan и Daimler.

Все пак, Уошингтън потвърди по-ранно изявление на компанията, в което се твърдеше, че през 2021 г. най-вероятно вече ще има автономни автомобили от четвърто поколение, които ще се използват за споделено пътуване. Едва след като тези технологии бъдат напълно усъвършенствани и овладени, тогава ще започнат и продажбите на тези коли.

„За да използваме автономни автомобили, ще имаме нужда от нещо повече от умните коли, които ние създаваме – заяви Уошингтън пред Detroit Free Press. – Трябва да се изгради цяла мрежа от сензори по улиците, да се развият възможностите на изкуствения интелект, с който работим, за да може той да взима бързо решения, както и да научим умните коли да общуват или поне да се съобразяват с конвенционалните автомобили.

„Ние във Ford работим изключително агресивно, за да може всичко това да стане факт през 2021 г. ... и това не е научна фантастика. Не става въпрос за изследователски проект. Това е нещо, което ще се случи, технологиите ще направят всичко това реалност”, допълва вицепрезидетът на компанията.

Снимка: Ford
 

Тагове: ford
0 от 500