IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

2,1 милиона долара за американска легенда

Този Tucker 48 е в почти идеално състояние

2,1 милиона долара за американска легенда

Tucker 48 е една от перлите на американското автомобилостроене, а фактът, че са произведени едва 51 коли прави всеки един екземпляр изключително скъп. Наскоро на пазара излезе един Tucker 48 за 1,1 млн. долара, като тази по-ниска цена се обяснява с факта, че става въпрос за автомобил, сглобен от частите на три различни коли – две катастрофирали и едно тестово шаси.

2,1 милиона долара за американска легенда

Ако искате 48, на който номерата съвпадат и колата има документирана история, цената е доста по-висока – в случая 2,1 млн. долара за автомобил №46 от производствената серия. Сумата е сериозна, но продавачът уверява, че срещу парите си купувачът ще получи оригинален автомобил, който е реставриран без да се жалят средства, включително и за пълно възстановяване на двигателя и трансмисията.

Колата е и пребоядисана, като цветът е идеално копие на оригиналната боя. Възстановяването на окачването също е било перфектно изпълнено, както и реставрацията на интериора.

Рекордът за екземпляр от серията 48 на Tucker е 3 млн. долара, при това за кола, която е била проект за възстановяване.

2,1 милиона долара за американска легенда

Но цените на автомобилите, дело на Престън Тъкър едва ли някога ще спаднат, като се има предвид, че историята му, както и тази на Tucker Car Corporation винаги ще е интересна, а филмът „Тъкър: Човекът и мечтата му” на Франсис Форд Копола от 1988 г. допълнително засили интереса на публиката по темата.

Известният режисьор е сред собствениците на Tucker 48 и на няколко пъти е заявявал, че няма да допусне американците да забравят как компанията на Престън Тъкър е била унищожена от големите автомобилни производители в САЩ - General Motors, Ford и Chrysler.

Тагове: tucker tucker 48
0 от 500