IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще предложи още един компактен модел

Най-вероятно става дума за седан от семейството А-Class

Mercedes ще предложи още един компактен модел

Компанията Mercedes-Benz ще представи на откриващото се на 18 април изложение в Шанхай напълно нов компактен модел. Това съобщи продуктовият мениджър на производителя от Щутгарт – Марко Еблер, цитиран от Motor1. Той уточни, че в съвсем близко време семейството компактни модели на марката ще се увеличи от 5 на 8 автомобила.

Mercedes ще предложи още един компактен модел

Според информация на изданието, в Китай компанията ще представи концептуален седан, който ще стане част от новото поколение на A-Class. Серийната версия на автомобила ще се появи на пазара през 2018 г., като неин основен конкурент ще бъде седанът BMW 1-Series.

Тестови прототип на модела на Mercedes-Benz бе заснет по време на изпитания, като от снимките става ясно, че той ще получи увеличено разстояние между двете оси, както и по-агресивен дизайн. По данни на друго издание – Autocar, автомобилът ще бъде оборудван с нова информационно-развлекателна система и с цифров приборен панел.

В гамата двигатели ще бъдат включени 4-цилиндрови бензинови и дизелови турбомотори. Клиентите ще получат и хибридна модификация, а последна на пазара ще се появи версията, разработена от подраздалението AMG.

Този автомобил трябва да се появи през 2019 г., като конкурент на Audi RS3 и BMW M2. Той ще получи мотора от следващата версия на хечбека Mercedes-AMG A45, която предстои да бъде представена. Машината ще се задвижва от 2,0-литров турбомотор с 400 к.с. и 9-степенна автоматична скоростна кутия. Това ще позволи ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500