IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я юбилейната Lada 4×4

Модификацията 40 Anniversary ще получи стандартния за модела мотор

Ето я юбилейната Lada 4×4

Най-големият руския автомобилен производител – АвтоВАЗ, се готви да отбележи 40-годишната на първия си всъдеходен модел – Lada 4x4 (известна още и като Niva). За целта е създадена нова модификация на автомобила, като нейни първи снимки се появиха в руските медии.

Ето я юбилейната Lada 4×4

На външен вид юбилейната Lada 4×4 се отличава от стандартния модел по емблемите, поставени под предно стъкло и на багажника, както и по новия дизайн на джантите. Автомобилът е получил и специален цвят, който дебютира при Lafa Niva.

Други подробности за Lada 4x4 40 Anniversary, както е цялото име на модификацията, засега не се съобщават. Все пак се знае, че машината ще се предлага в цели 6 нови цвята, като ще получи и напълно преработен салон.

Що се касае до техническата част, тя остава непроменена. Всъдеходът ще продължи да се предлага с 1,7-литровия си бензинов двигател, развиващ мощност от 83 к.с. Той е комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Ето я юбилейната Lada 4×4

Автомобилът ще се появи на пазара през юли, когато се навършват 40 години от производството на първата Lada 4x4. Тя излиза под името ВАЗ-2121 „Нива” и става първия всъдеход с носеща конструкция. Машината е създадена от коструктора Пьотр Прусов, който почина през март тази година.

Снимки: АвтоВАЗ

Тагове: lada 4x4 niva
0 от 500