IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hennessey изправя „Екзорсист” срещу „Демона” на Dodge (ВИДЕО)

Сблъсъкът между двата американски масъл-кара обещава невероятно зрелище

Hennessey изправя „Екзорсист” срещу „Демона” на Dodge (ВИДЕО)

Американското ателие Hennessey Performance създаде версия на Chevrolet Camaro ZL1 с мощност 1000 к.с., която бе наречена The Exorcist („Ескзорсист”). От компанията твърдят, че автомобилът е специално разработен като съперник на новата модификация на Dodge Challenger, която е предназначена за драг-състезания и се казва Demon („Демон”).

Hennessey изправя „Екзорсист” срещу „Демона” на Dodge (ВИДЕО)

Стандартният Chevrolet Camaro ZL1 е оборудван с 6,5-литров V8 двигател с компресор. Мощността на агрегата е 650 к.с., но от Hennessey са поставили нов механичен компресор, по-производителен интеркулер и различен разпределителен вал. Преработени са впускателната система и блокът на цилиндрите, препрограмиран е и електронният блок за управление. Моторът работи с 6-степенна механична скоростна кутия или с 10-степенен автомат.

Ускорението от 0 до 96 км/ч (60 мили) при The Exorcist отнема по-малко от 3 секунди. Драг-дистанцията от ¼ миля се преминава за 10 секунди. Купето има разрешение да се използва и за обществените пътища.

Hennessey изправя „Екзорсист” срещу „Демона” на Dodge (ВИДЕО)

Автомобилът може да бъде закупен в напълно готов вид, но също така и да изпрати друго Camaro ZL1 в Hennessey Performance за преработка. Ъпгрейдът ще струва 50 000 долара, а други 9900 долара ще отидат за модернизиране на автоматичната скорост, за за може тя да се справи с нарасналата мощност.

Hennessey изправя „Екзорсист” срещу „Демона” на Dodge (ВИДЕО)

Срещу 8895 долара се предлага оционален спортен пакет, в който влизат 20-цолови джанти със задни гуми за драг-рейсинг Nitto с размери 315/30 и модернизиран карданов вал.



Снимки и видео: Hennessey Performance
 

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    F01 ( преди 6 години )
    Теглото на двете е сходно,но самият двигател на т.нар "мъсъл кар-и" е доста тежък,което е нормално с оглед на размерите и кубратурата му.Сравнение с ГТР не може да има разбира се,смятам че тези коли са си чисто и просто за местно ползване,самите им настройки са за по-прави участъци.Нямат пътното поведение на спортистите от Европа и Япония,на писта просто вямат шанс.Едно 3.0 туин турбо ще им види сметката.Спорно е и на драг как ще се представят срещу годзила примерно,или едно ГТ2..
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    fullthrottle ( преди 6 години )
    Chevrolet Camaro ZL1 тегло-1,763 kg (3,887 lbs)Nissan GT-R(2017г) тегло-1,784 kg (3,933 lbs)Теглото не е всичко в една кола.Важно е разбира се,но в днешно време техниката е на високо ниво и може да компенсира недостатъцит на високото тегло с много добре изчислено шаси,окачване и мощен агрегат.Факт е,че Нисан се справят по-добре в това отношение от американските си конглокенти.
  • #1
    14 rate up comment 12 rate down comment
    SST ( преди 6 години )
    Тоя *** 2 тона и 1000 к.с освен на права отсечка,на друго няма шанс.Ако го сравнят с годзилата,ще им се приреве на янките...