IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla вече е най-скъпата американска автомобилна компания

Производителят на електромобили задмина Ford и General Motors

Tesla вече е най-скъпата американска автомобилна компания

Производителят на електромобили Tesla Motors е най-скъпата американска автомобилна компания, става ясно от показанията на фондовата борса NASDAQ. Фирмата на Илон Мъск има пазарна капитализация от 52,08 млрд. щатски долара, докато гигантите Ford и General Motors са оценени съответно на 45,19 млрд. и на 49,69 млрд.

Tesla вече е най-скъпата американска автомобилна компания

Компанията задмина именитите си конкуренти, въпреки че е реализирала малко над 80 000 продажби за изминалата година, докато всеки един от другите два американски концерна е регистрирал по близо 7 млн. продадени автомобила. Според експертите от Wall Street Journal, рязкото увеличение в цената на акциите на Tesla се дължи на факта, че фирмата има ясна визия за бъдещето и възможност за развитие. В момента, една акция на производителя на електромобили се търгува за малко над 303 щатски долара, което е абсолютен рекорд.

Интересен факт е, че в 13-годишната си история, производителят все още не е излизал на печалба. Настоящият бум се дължи на това, че Tesla успя да продаде близо 25 000 автомобила през първото тримесечие на 2017 г. Резултатите на марката до края на годината ще бъдат още по-сериозни, защото се задава и моделът от среден клас - Model 3.

Tesla вече е най-скъпата американска автомобилна компания

Първите доставки на най-достъпния електромобил на Tesla се очакват през месец юли, като от компанията тепърва трябва да изпълнява 325 000 предварителни поръчки. От тях Tesla успя да събере 1,2 млрд. долара, които бяха нужни за стартиране на серийното производство. Model 3 ще бъде с начална цена от 35 000 щатски долара, като базовата версия ще може да измине повече от 350 км с едно зареждане.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #6
    14 rate up comment 4 rate down comment
    ееее ( преди 7 години )
    преди сто години е било модно да се карат коли на пара .. казвалиса .. дърва има на всякаде .. кой ше строи тия бензиностанции ... така ще е и с електроколите .. до 10 години нма да виждате по улиците други коли освен електро .. без зна4ение с водородна клетка или без
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Естествено, че оценката е раздута. Тя отразява очакванията към бъдещето на компанията, които не включват само бройка коли, а също ноу-хау, патенти, имидж. Освен това включва Солар Сити - нещо, което никоя автомобилна компания не притежава.
  • #4
    10 rate up comment 8 rate down comment
    малей ( преди 7 години )
    Правят, и още как съсипаха държави,нации и след тях разруха а с далаверните пари се обогатяват още повече.Па ти се кефи че си еко.То бива заблудени офце..
  • #3
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Плюети ги но поне правят нещо а не като руснаците само петрол и оръжия
  • #2
    7 rate up comment 13 rate down comment
    скоро ( преди 7 години )
    Ние скоро ще наблюдаваме голем сеир,мераклиите ще се избиват по зарядните станции.Струва ми се ,че тслътъ не може да носи 2 дини наведнъж.Айде да произведат тия 350хил фенерчета пък тогава да се хвалят.
  • #1
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    80 000 срещу 7 МИЛИОНА ама иначе ги минала!Дрън дрън Тесла ще станат световен лидер при автомобилите когато Дачия пуснат конглокент на Бугати Широн!ГМ продават на седмица толкова колкото Тесла за година ама щели да ги минат а то не че ГМ са цвете за мирисане!