IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Не ти се чака за Chiron – плати още 1 млн. евро

Германски дилър предлага хиперколата на Bugatti, без дори да я има

Не ти се чака за Chiron – плати още 1 млн. евро

Новата хиперкола Bugatti Chiron се продава от компанията-производител за 2,6 млн. евро. Германският дилър Auto Seredian обаче предлага автомобила с 1 млн. евро по-скъпо. Причината е, че ако сега поръчате колата на производителя, ще я получите най-рано след 3 години.

Не ти се чака за Chiron – плати още 1 млн. евро

Любопитното обаче е, че продавачът също не разполага с машината, но въпреки това предлага на клиента да я конфигурира според собствените си предпочитания. Колата все още не е произведена и евентуалният купувач ще може да я получи едва през лятото на 2018 г. Тоест, срещу допълнителния милион евро ще си спести 2 години чакане.

Не ти се чака за Chiron – плати още 1 млн. евро

В сумата от 3,57 млн. евро все пак са включени и някои допълнителни опции. Сред тях е специално оформление на екстериора с джантите, оценено на 50 000 евро, салон за 50 000 евро, комфортни седалки за 25 000 евро и др.

Не ти се чака за Chiron – плати още 1 млн. евро

Компанията Bugatti планира до края на 2017 г. да произведе 70 бройки от новата си хиперкола, чийто общ тираж ще бъде около 500 единици. До края на 2016 г. фирмата е продала общо 220 бройки от Chiron.

Не ти се чака за Chiron – плати още 1 млн. евро

Самият автомобил бе представен през февруари 2016 г., като получи система за задвижване на четирите колела, 8,0-литров W16 мотор с 1500 к.с. и 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,5 секунди, а максималната скорост е 420 км/ч.

Снимки: Bugatti

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пич, за БМВ М3 навремето(а, и сега)може и така да е, но може би си пропуснал в статията, че за този случай продавача я няма колата в наличност, както и че "колата все още не е произведена"! Така, че за "втора ръка" няма как да става въпрос тука!
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То това си е бизнес от време оно.Преди 20г. помня БМВ обявават датата на която ще пуснат новото М3. Човека си го поръчва година по-рано, за да е от първите които ще го притежават. Първите бройки отиват именно към такива хора с предварителни поръчки. Човека я взима и изобщо е нямал намерение да я кара а така чисто нова я пуска като втора ръка само, че с 50% по-висока цена. Маниаците които искат М3 трябва да чакат 1 - 1,5г. или да отидат и директно да я купят "втора ръка" на по-скъпа цена.
  • #1
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Много е красив Широна уникална мапинка е!А някои ми говорят за Субару и копчета по таблото от Перла 05!