IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes сложи на GLC двигател от суперколата AMG GT

Кросоувърът ще се предлага и във версия купе

Mercedes сложи на GLC двигател от суперколата AMG GT

Компанията Mercedes-Benz представи AMG-версиите на кросоувърите GLC и GLC Coupe, които ще се казват съответно Mercedes-AMG GLC 63 и Mercedes-AMG GLC 63 Coupe. Двата модела са оборудвани с 4,0-литрови турбомотори V8. Същият агрегат, но със „сух” картер, се използва и при суперколата  AMG GT.

Mercedes сложи на GLC двигател от суперколата AMG GT

При GLC и GLC Coupe моторът ще бъде представен в два варианта на мощност – 476 к.с. и 650 Нм въртящ момент, и 510 к.с. и 700 Нм за S-версията. И при двата варианта двигателят се съчетава с 9-степенна автоматична скоростна кутия AMG SPEEDSHIFT MCT.

От 0 до 100 км/ч Mercedes-AMG GLC 63 във варианта с 476 к.с. ускорява за 4,0 секунди, а при този с 510 к.с. – за 3,8 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Същите динамични характеристики важат и за версията GLC Coupe.

Всъдеходите са оборудвани със система за задвижване на четирите колела 4Matic+, която дебютира при седана Mercedes-AMG E 63. Тя включва многодискова муфа с електронно управление, която при нужда прехвърля тягата на предните колела. При базовите версии на GLC системата 4Matic+ е включена в базовото оборудване.

Mercedes сложи на GLC двигател от суперколата AMG GT

Специалистите от Mercedes-AMG са доработили многокамерното окачване на кросоувъра. Версиите с 476 к.с. разчитат на заден диференциал с повишено триене с механична блокировка. При по-мощните варианти системата е с електронно управление.

В списъка с оборудване на Mercedes-AMG GLC 63 влиза система за избор на режим на работата на управляващата електроника, 19-цолови джанти (при S-версията като опция се предлагат 20-и и 21-цолови), специални настройки на кормилното управление, като и 390-милиметрови спирачни дискове отзад.

Mercedes сложи на GLC двигател от суперколата AMG GT

Дебютът на двата кросоувъра ще се състои на автосалона в Ню Йорк този месец, а поръчки за тях започват да се приемат от лятото. Първите коли ще бъдат доставени на клиентите през септември.

Снимки: Mercedes-AMG
 

0 от 500