IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler и Bosch ще правят заедно безпилотни коли

Първите машини от съвместния проект на двете компании трябва да да готови през 2020 г.

Daimler и Bosch ще правят заедно безпилотни коли

Концернът Daimler започва съвместна разрабока на безпилотни автомобили заедно с компанията Bosch. Първите резултати от проекта на двата производителя трябва да бъдат готови в края на настоящото десетилетие, съобщава агенция Reuters.

Daimler и Bosch ще правят заедно безпилотни коли

Двете компании подписаха съответния договор за сътрудничество, като първата точка в него е създаването на автономни таксита. Финансовите подробности около сделката засега не се съобщават, но се уточнява, че тези машини трябва да се появят на пътя през 2020 г.

„Основната цел на проекта е създаването и поддържавето на готова система, която ще позволи на машините да се движат в големите градове напълно самостоятелно”, се казва в официалното изявление на Daimler.

Daimler и Bosch ще правят заедно безпилотни коли

Идеята на двете фирми е да се заемат с разработката на безпилотни системи от четвърто и пето ниво. В първия случай в автомобила се намира човек, който може в случай на необходимост да поеме управлението, докато във втория наличието на шофьор в колата не се предвижда.

„Идеята е във всеки район на града клиентите да могат да си поръчат безпилотно такси с помощта на смартфон. Автомобилът самостоятелно ще намира пътя до този, който го е повикал. Всъщност това е и целта ни – машината сама да идва при водача, а не обратното”, обясниха от компаниите.

Daimler и Bosch ще правят заедно безпилотни коли

Новата сервизна служба трябва да се превърне в сериозен конкурент на Uber, който в момента тества аналогочни технологии на обществени пътища в два американски щата.

Снимки: Daimler
 

Тагове: daimler bosch
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Защото повечето продукти на БОШ в БГ са правени в Турция или Полша. Почти, да не кажа въобще няма оригинални немски от германските им заводи.
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Щом Бош ще има пръст в тази работа бягайте далече!Каквото съм купил от тия всичко е било ***.Акумулатор, водоструйка, пералня, дори чистачки за колата - тотална трагедия!