IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Емблематичният Citroën Type H се "връща" на пазара

Италианци създадоха пакет, с който превръщат нов Jumper в класическия ван от следвоенна Франция

Емблематичният Citroën Type H се

Citroën Type H e един от емблематичните класически ванове, който е желана придобивка за колекционери от цял свят. По случай 70-ия рожден ден на модела, Фабрицио Каселани и дизайнера Давид Обендорфер представят специален оптичен пакет, който трансформира визията на модерния ван Citroën Jumper и го кара да заприлича на Type H. Какво по-добро за феновете, които искат класическа визия, но комбинирана с модерни технологии и сигурност.

Емблематичният Citroën Type H се

От естетическа гледна точка всичко е ясно – духът на оригиналния Type H, който е представен през 1947, е очевидно запазен. Характерните елементи на класическия ван са претворени по великолепен начин, като създателите са успели да пресъздадат релефните външни панели, двата кръгли фара и дори гигантската радиаторна решетка с логото на френската компания.

Емблематичният Citroën Type H се

Подобно на оригинала, новият пакет ще се предлага за няколко версии – стандартен товарен ван, пътна помощ, кемпер и тн.

Само 70 такива пакета ще бъдат произведени от компанията на Каселани – FC Automobili, а трансформациите на Jumper ще се случват на ръка в Италия. За база ще бъде използвана актуалната версия на вана с мощност от 110 или 160 к.с., което означава, че юбилейният „Type H” няма да има никакви проблеми да се справи с модерния трафик.

Емблематичният Citroën Type H се

Имайки предвид старите дизелови двигатели на оригиналния Type H, които разполагат с мощност от около 50 к.с. и харчат грубо 15 л/100 км, по всичко личи, че новият пакет е чудесен начин да притежавате ван с класическа визия, но в съчетание с ефективността и надеждността на модерните машини.
 

Емблематичният Citroën Type H се

Снимки: FC Automobili

Тагове: citroen jumper
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    AMAn от опасни коли ( преди 6 години )
    Ima НАГЛО ВРЕДНИ СКЕНЕРи вместо ДОКАЗАНО БЕЗвредни фарове..МНого е срамно за автомобило производителите да инсталират все по вредни скенери вкл високорадиоактивно режещи атмосферния океан..ПСунете виновните лица срещу пет такива коли с включени скенери да ги облъчат поне пет минути
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Идеята е много яка :)
  • #2
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Ситтроен и Пежо като цяло има много неадекватна политика!Рено се справят доста по до добре.Много неадекватни модели пускат.
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Citroen ( преди 7 години )
    Като от Ситроен не възраждат легендарните си модели , някой друг го прави ....