IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai подготвя малък електрически SUV

Корейците готвят и нова платформа за автомобили на ток

Hyundai подготвя малък електрически SUV

Концернът Hyundai-Кia направи много смел ход, като пусна Ioniq (на снимката) и Niro като самостоятелни модели с хибридно задвижване. Сега корейският производител смята да навлезе дори още по-сериозно при автомобилите с алтернативно задвижване, като се готви да представи няколко нови модела на ток. За тях ще бъде създадена и специална платформа.

Hyundai подготвя малък електрически SUV

Според агенция Reuters, която цитира Лий Ки-Санг – ръководител на отдела за алтернативни задвижвания на компанията, през 2018 г.  Hyundai ще представи малък електрически SUV. Малко след него ще дебютира и подобен модел на Kia, като и двете машини ще имат пробег от около 300 км. с едно зареждане.

Корейците подговят и изцяло електрически модел, който ще се продава под  луксозния им бранд Genesis. Очаква се той да бъде пуснат на пазара през 2021 г.

Въпреки, че ще отнеме известно време, за да бъде създадена новата платформа за модели с електричество, тя ще затвърди сериозните амбиции на компанията при алтернативните задвижвания. Според Ки-Санг, инвестициите са напълно бъдат оправдани, защото това е технологията на бъдещето.

Снимка: Hyundai
 

Тагове: kia niro hyundai ioniq
0 от 500