IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спипаха бъдещото BMW 8-Seriеs на „Нюрбургринг”

Баварците усилено тестват новото си флагманско купе

Спипаха бъдещото BMW 8-Seriеs на „Нюрбургринг”

Фотограф на американското издание Motor Trend успя да заснеме бъдещото BMW 8-Series по време на тестове на пистата „Нюрбургринг”. Автомобилът ще трябва да се противопостави на големи и луксозни купета като S-Class Coupe на Mercedes и новия Lexus LС500.

Спипаха бъдещото BMW 8-Seriеs на „Нюрбугринг”

Новото купе на баварците ще се превърне във флагман на марката, като ще се разположи над досегашното BMW 6-Series, което се предлага и като кабриолет. Ако се съди по снимките, дължината на модела ще бъде колкото тази на основния му конкурент от Mercedes.

Въпреки камуфлажа на автомобила, лесно се разпознава бъбрековидната предна решетка, която е с по-широки отвори. Погледнато отстрани, купето изглежда снижено, като скосеният покрив подчертава още повече дължината му. Страничните прозорци са стеснени, което прави колата по-ниска, но като цяло тя запазва класическите пропорции за модел от този клас.

Спипаха бъдещото BMW 8-Seriеs на „Нюрбугринг”

Все още не знаем какво ще задвижва новото 8-Series, но се предполага, че то е изградено на платформата CLAR, използвано при флагмана 7-Series. Това означава, че купето ще получи и неговите агрегати – 3,0-литров бензинови и дизелови с турбо, 4,4-литров туин-турбо V8, както и 6,6-литров V12.

Спипаха бъдещото BMW 8-Seriеs на „Нюрбугринг”

Слуховете за намеренията на BMW да възроди 8-Series се появиха през миналата година, когато баварският автомобилен производител регистрира имената 850, 860 и M8 в патентното ведомство на Германия.

Снимки: Motor Trend

Тагове: bmw 8-series
0 от 500