IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo Stelvio получи два нови мотора

Кросоувърът на италианците ще се предлага и в скромни версии

Alfa Romeo Stelvio получи два нови мотора

Два нови двигателя бяха добавени към гамата, която ще се предлага за първия кросоувър на Alfa Romeo. Досега беше известно, че Stelvio, както се нарича автомобилът, разполага с 2,0-литров турбобензин с 280 к.с. и 2,2-литров турбодизел с 210 к.с. Топ-версията на свой ред разчита на 2,9-литров V6 с 510 к.с., като този мотор е дело на Ferrari.

Alfa Romeo Stelvio получи два нови мотора

От италианската компанията разкриха, че моделът ще получи и по-скромни варианти. Европейските дилъри на марката вече приемат поръчки за версия с 2,0-литровия дизел, но със 180 к.с. Този автомобил ще е достъпен само със задвижване към задните колела, докато всички останали са оборудвани със система 4х4. Скоростната кутия е 8-степенен автомат, а обявеният от производителя разход е 4,7 л/100 км.

Alfa Romeo Stelvio получи два нови мотора

Другата новост при Stelvio е 2,0-литрова бензинова турбочетворка, която също е с по-малка мощност – 200 к.с. и 330 Нм въртящ момент. И при нея скоростната кутия е 8-степенна автоматична, но задвижването е и към четирите колела. Засега от Alfa Romeo не разкриват подробности за разхода на гориво при този вариант.

Alfa Romeo Stelvio получи два нови мотора

Към новите двигатели италианците са добавили специален „шоколадов” цвят на каросерията, както и спортен интериор с алуминиеви елементи, кожен волан и седалки с електрическо регулиране.

Снимки: Alfa Romeo
 

Тагове: alfa romeo stelvio
0 от 500