IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа част от съперника на Juke

Компактният кросоувър на корейците ще се казва Kona

Hyundai показа част от съперника на Juke

Корейският производител Hyundai показа първо официално изображение на своя нов компактен кросоувър, който ще трябва да се конкурира с Nissan Juke, Renault Captur и Opel Mokka X. От компанията разкриха и името на автомобила - Kona, като то е избрано в чест на едноименния район на Хавайските острови.

Hyundai показа част от съперника на Juke

Засега от Hyundai спестяват друга информация, но според AutoExpress автомобилът е изграден на платформата на модела i20, но ще получи двигателите на i30. Тов означава, че под капака ще бъде поставени два бензинови мотора - 1,0-литров с 3 цилиндъра и 1,4-литров с 4 цилиндъра, както и 1,6-литров дизел.

Hyundai показа част от съперника на Juke

От компанията още през пролетта на 2016 г. обявиха, че започват да работят по подобен модел. Основният пазар за кросоувъра ще бъде именно Европа. За целта дизайнът на Kona ще повтаря до голяма степен този на концепта Intrado (на втората снимка), показан на автосалона в Женева в началото на 2014 г.

Снимки: Hyundai

0 от 500