IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Енцо Ферари ще се обърне в гроба, ако види този Ford

Автомобилът от 1932 е оборудван с двигател от италианския жребец 308 GTB

Енцо Ферари ще се обърне в гроба, ако види този Ford

Американските фирми, създаващи хот-род машини, не могат да се похвалят със сериозно разнообразие на проектите си. Зад океана често може да се видят подобни автомобили, в чиято основа е модел на Ford от 30-те години, като в голяма част от случаите се са с двигател на Chevrolet или Chrysler.

Енцо Ферари ще се преобърне в гроба си, ако види този Ford

На сайта JamesEdition обаче се продава машина, която вероятно ще накара Енцо Ферари да се преобърне в гроба си. Тя е в традиционните за колите от Маранело цветове и дори с емблема на галопиращия жребец. За основа е използван Ford от 1932 г., но под капака е поставен 2,9-литров V8, познат от моделите на Ferrari 308 GTB/GTS от 70-те години.

Енцо Ферари ще се преобърне в гроба си, ако види този Ford

Самият агрегат обаче е претърпял промени. В стандартия си вариант с 32 клапана той развива 240 к.с., но при хот-роуда са му поставени два тубокомпресора, благодарение на които мощността му достига цели 950 к.с. Скоростната кутия е 6-степенна Tremec.

Автомобилът има и редица други особености. Каросерията му е предимно от стъклопласт, а окачването му е независимо. При него са използвани компоненти от KW, а на задната ос са поставени 15-цолови спирачни дискове. В салона има допълнителен каркас за безопасност и спортни кресла с 5-точкови предпазни колани.

Енцо Ферари ще се преобърне в гроба си, ако види този Ford

Към всичко това са добавени и специални гуми – тип „сликове”. Цената на машината също е сериозна – 250 000 щатски долара.

Снимки: James Edition

Тагове: ford ferrari
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ааа ( преди 7 години )
    Няма скоростна кутия, кардан, тръболяци за смукане и изпускане, радиатор, интеркулери... Нечий недовършен проект е тва. Ето цялата статия:http://***.carscoops.com/2017/03/this-ferrari-powered-ford-hot-rod-has.html
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мен ме кефи.Жестоко се е получило.Където и да се появите с този уникат ще ви запомнят. Ферари можете да си купите, но това на снимките е просто уникално и никой няма начин да се появи с подобна кола, кокто вие ще го направите.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Mim ( преди 7 години )
    Егаси извращението, чак ми се драйфа...