IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа новият Lincoln MKS

Изцяло новият Lincoln MKS, модел 2009, беше показан официално само часове преди премиерата, планирана за автомобилното изложение в Лос Анджелис.

Ford показа новият Lincoln MKS
Макар автомобилът да не е с очаквания нов би-турбо V6 двигател TwinForce, той все пак показва редица нови неща. Впечатление правят комуникационната система SYNC със сателитно радио SIRIUS, адаптиращите се ксенонови фарове, стартирането на двигателя без ключ и новата система за сигурност. Тя е монтирана в колонката на вратата на водача, където за отключване на колата се набира пет цифрен код и след това двигателят се стартира само с натискането на бутон. 


Двигателят е модернизиран V6 с обем 3.7 литра познат от Lincoln MKX. Освен увеличен обем, той е и с повишена мощност сега достигаща 270 к.с., максималният въртящ момент е 360Nm. 

Предаването е към задните колела чрез шест степенна автоматична скоростна кутия с възможност за режим на псевдо механично командване. 


Споменатият двигател TwinForce V6 ще се появи след около една година. Тогава ще се появи и версия с предаване на движението към четирите колела AWD. Цената на Lincoln MKS в САЩ ще започва от 38 000 долара.
0 от 500