IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стиг вдигна 172 км/ч с блъскаща количка (ВИДЕО)

Най-плашещото изобретение до моментия на лудия гений Колин Фърз

Стиг вдигна 172 км/ч с блъскаща количка (ВИДЕО)

Колин Фърз е известен с необикновените си изобретения на колела. Когато гледаме превозните му средства, неминуемо се сещаме за детското филмче от златните години на Cartoon Network - Wacky Races. Фърз е известен и с това, че показва всички свои проекти подробно и, трябва да признаем, доста атрактивно, в канала си в YouTube.

Луд гений направи блъскаща количка, която вдига 160 км/ч (Видео)

Последният проект на лудия британец е блъскаща количка, която вдига 160 км/ч. Именно с нея тестовият пилот на Top Gear е успял да постави световен рекорд за скорост, който е вписан в книгата за рекордите "Гинес".

Машината се задвижва от 600-кубиков мотоциклетен двигател с мощност от 100 к.с.

Фърз създал количката за един от новите епизоди на Top Gear. По време на снимките му бил поканен съдия от Световните рекорди на Гинес, който удостоверил, че малката машинка вдигнала 172.1 км/ч. При втория си опит количката вдигнала 149.6 км/ч, с което средната скорост била приравнена на 160 км/ч. Така се оказало, че The Stig и изобретението на Фърз са поставили нов рекорд за скорост с блъскаща се количка.

Припомняме, че Фърз e създател на най-бързата детска количка, летящ мотоциклет, както и много други изобретения. С други думи, той е един луд гений. 



Тагове: top gear the stig
0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Дедо Тричко ( преди 7 години )
    Лигльо. Много се превзема. И рекордът е глупав - какво е "блъскаща количка"? Ако я метна на тавана на гоуфа и дигна 200, брои ли се?