IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия открила "измамно устройство" и при Fiat

Не сме в позиция на коментираме тестове, които не сме виждали, отговарят италианците

Германия открила

Германия е открила "измамно устройство" в автомобили на Fiat, предназначено да заблуждава тестовете за емисии, съобщи транспортното министерство в Берлин. От ведомството не дават повече подробности, само уточняват, че резултатите от разследването са изпратени до Европейската комисия.

Германия открила

От италианската компания продължават да отричат да са използвали подобна технология. Устройство от такъв тип, открито в модели на Volkswagen Group, бе в основата на прословутия Дизелгейт в САЩ.

След гръмването на скандала Германия започна системно тестване на всички автомобили. По информация на списание Der Spiegel при проверката на организацията КВА е установено, че при Fiat 500X системата за филтриране на отработилите газове се самоизключва след 90 минути работа.

Преди това при друг модел на Fiat е отчетено, че системата изключва на 22-ата минута. По норматив тестовете за вреднии емисии в ЕС продължават 20 минути.

"Не сме в позиция да коментираме валидността или точността на предполагаеми вътрешни документи на КВА, нито тестове за емисии, които така и не сме видели", заяви говорител на Fiat Chrysler Automobiles. От компанията напомнят, че Fiat 500X е издържал всички изпитания на италианското транспортно министерство.
 

Тагове: fiat chrysler renault
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    Ами германци ще открият измамен софтуер,като вземат дадения модел и си сложат техният супер измамен софтуер,който защо ли като на ФВ се изключва докато трае теста, ами защото си е техен.Е това се казва наглост "измамника да вика дръжте "измамника", перефразирах за да се впише в темата, но от германската супер научна мисъл толкоз.
  • #5
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе за доказан софтуер за измама в колите на VW нищо не казват и не искат изтегляне от пазара, а се занимават да изфабрикуват подобни новини за ФИАТ.Е такава наглост и безпомощност, като на германците няма в тоя свят... Значи имат доказани измамници, за които нищо не правят... ама други обвиняват ... Егати шизофренията!
  • #4
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това е нормално при положение,че Фиат прави дизелите на фолкваген,ауди и шкодка.
  • #3
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Немските насиралници винаги са изпитвали най-голяма омраза към ФИАТ!Явно комплексарщината им държи влага с години.Какво ли щеше да представлява да речем ФВ без италианцте , които го извадиха от калта!
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Italian Stallion ( преди 6 години )
    Fake News
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Предполагам това ви е шегата за 1-ви април ...