IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Магистрала рухна заради пожар в Щатите (ВИДЕО)

Разследващите не могат да установят какво е довело до инцидента

Магистрала рухна заради пожар в Щатите (ВИДЕО)

Пожар е довел до срутването на голям участък от мост на основната магистрала I-85 в Атланта, Джорджия, съобщава CNN. Разследващите власти все още се опитват да установят каква е причината за инцидента, заради който участък от северното пътно платно с размер 25 на 30 метра е рухнал в следствие на огнения ад. Няма сведения за пострадали и жертви, а местната полиция отхвърля вероятността това да е терористичен акт.

Магистрала рухна заради пожар в Щатите (ВИДЕО)

Властите смятат, че купчина от големи PVC тръби под моста са се запалили, макар че към този час остава неясно как точно се е случило това, пише още в публикацията на CNN.

Инцидентът затруднява много движението в целия щат, тъй като тази секция от I-85 има по пет ленти в посока, по които всеки ден преминават около четвърт милион автомобила. Заради пожара, движението е пренасочено по обходни маршрути, които не могат да поемат огромното количество коли и камиони.

Магистрала рухна заради пожар в Щатите (ВИДЕО)

Губернаторът на Джорджия обяви извънредно положение в Атланта, а много фирми в областта позволяват на служителите си да пристигат по-късно на работа, за да им осигурят допълнително време за придвижване.

Експерти коментират за CNN, че кошмарните задръствания могат да продължат с месеци. Инженерите първо трябва да оценят състоянието на съседните секции от моста и едва тогава ще стане ясно колко време ще отнеме възстановяването му.  



Снимки: CNN

0 от 500