IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Страната, в която полицията кара Lamborghini

Участъците в Рим и Болоня получиха по един специален Huracan

Страната, в която полицията кара Lamborghini

Полицията в Болоня получи един от най-редките автомобили в света – Lamborghini Huracan Polizia, който се използва за преследвания по магистралите. Това е вторият Huracan, който компанията доставя на италианската полиция, като полицията в Рим получи първия през 2015 година.

Полицейски Huracan за магистрални гонитби

Lamborghini вече гради традиция при „полицейските” си модели, тъй като през 2009 създаде Gallardo Polizia, който предстои да бъде преместен от музея на компанията в автомобилния музей в Рим.

Новият Huracan е с цветовете на италианската полиция и е оборудван с компютър, видео камера със записващо устройство, която документира работата на полицаите.

Другата функция на Huracan Polizia е изцяло медицинска – колата може да се използва за превоз на органи, тъй като е оборудвана с хладилна мини система, както и дефибрилатор за оказване на първа помощ на пътя. Италианската полиция вече на няколко пъти използва своите Lamborghini в операции за трансплантация на органи и скоростта при пренасянето им е била решаваща за успеха им.

0 от 500