IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi може да продава коли на Renault

Японската марка осигурява достъп до Югоизточна Азия

Mitsubishi може да продава коли на Renault

Mitsubishi може да започне да продава модели на Renault в Югоизточна Азия, но под своята марка. Това е един от начините най-новият член на алианса Renault-Nissan да постигне по-добро взаимодействие с другите марки. Това заяви главният оперативен директор на Mitsubishi Тревър Ман пред Automotive News.

Mitsubishi може да продава коли на Renault

„Renault почти не присъства на пазарите в Югоизточна Азия – обясни Ман.- Ако за Mitsubishi е изгодно да продаваме под нашата марка автомобили на Renault в Югоизточна Азия, то ще се получи интересна дискусия между нас по този въпрос.”

Mitsubishi се представя по-добре от Nissan в тази част на света и има важни производствени мощности там. Ман даде пример с Тайланд, където Mitsubishi има три завода, които произвеждат над 3 милиона коли годишно.

Ман допълни пред агенция Reuters, че в Mitsubishi са отворени и към съвместна работа с Nissan на местните пазари. Той предположи, че Mitsubishi може да произвежда за Nissan следващото поколение на пикапа Navara, въпреки че марката също има собствен завод в Тайланд.

Mitsubishi може да продава коли на Renault

„Трябва да видите разходите за производство, които постигаме в този регион, ние се справяме най-добре в рамките на алианса Renault-Nissan. Производствените ни разходи при пикапите са по-ниски от тези на Nissan”, заяви Ман, като посочи, че Mitsubishi също произвежда пикапи в Тайланд.

Най-вероятно платформите за пикапи на Mitsubishi ще станат основа на моделната гама на целия алианс за този тип автомобили, прогнозира Ман, който беше преместен от Nissan в японската марка, за да помогне за възстановяването й.

Миналата година Nissan купи 34% в Mitsubishi срещу 2,3 милиарда долара и Карлос Гон използва максимално добре проблемите на компанията, което доведе до спад на цената на акциите й, за да инвестира в някогашния си японски съперник.

Тагове: renault mitsubishi
0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    варадин варадинов ( преди 7 години )
    Хитър мазен търташ.Ако някой през 1998 ти кажеше че осмата атокомпания в света - Рено през 2017 ще е 1 бихме се изсмяли.Невероятно но факт.Алианса ръководен от Париж на Карлос Гон- арабин от Бразилия???И таквоз животно имало,ще произведе 12млн. коли и ще задмине Тойота и ФВ с милион. При това за разлика от други,като Джи Ем и Фиат Рено-Нисан работят само на печалба.Опитите на германците да ги омаскарят в стил "ама и те лъжат с дизела" са буря в чаша вода,понеже Р-Н дизел в САЩ нямат.