IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бандити искали да отвлекат тялото на Енцо Ферари

Полицията в Сардиния обяви, че е разкрила и осуетила заговора

Бандити искали да отвлекат тялото на Енцо Ферари

Престъпници са организирали заговор за отвличането на тялото на Енцо Ферари, съобщи полицията в град Нуоро на италианския остров Сардиния. Според властите целта на заговора била после да се поиска "внушителен откуп" от семейството на Ферари, за да бъдат предадени тленните останки обратно.

Бандити искали да отвлекат тялото на Енцо Ферари

Енцо Ферари, основател на едноименната компания, почина през 1988 на 90-годишна възраст. Той почива в семейната надземна гробница в гробището Сан Каталдо в родния му Модена.

От полицията не дадоха подробности кои са замесените в заговора, но уточниха, че са успели да го разкрият в хода на разследване за трафик на наркотици и оръжие. Медиите предполагат, че става дума за местен клон на мафията.

Отвличането на тленни останки за откуп е относително рядко престъпление. Най-прочутият такъв случай е с тялото на Чарли Чаплин, отвлечено за откуп от българина Ганчо Ганев и негов съучастник през 1978.

 

0 от 500