IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin намери начин да се бори с Rolls-Royce

Lagonda се превръща в самостоятелна подмарка

Aston Martin намери начин да се бори с Rolls-Royce

Британският производител Aston Martin планира настъпление към върховете на автомобилния пазар, като за целта ще лансира подбранда си Lagonda и моделите, носещи това име, като преки пазарни съперници на автомобилите на Rolls-Royce. Това е планът на главния изпълнителен директор на Aston Martin Анди Палмър за разрастване на компанията, който той сподели пред австралийския сайт Motoring.

Aston Martin намери начин да се бори с Rolls-Royce

Името Lagonda носят някои от емблематичните модели в историята на Aston Martin, но Палмър е на мнение, че този символ може да евоюлира до самостоятелен подбранд. Особено, след като името Lagonda беше възродено с луксозен седан, който намери изключително ентусиазиран прием.

Aston Martin намери начин да се бори с Rolls-Royce

По традиция Aston Martin създава спортни и луксозни модели, затова и Анди Палмър е поискал от екипа си напълно различен подход, когато е трябвало да бъде разработена концепцията за луксозната подмарка.

„Обясних следното на нашия главен дизайнер Марек Райхман: „Rolls-Royce е символът на лукса. Като място в първа класа на борда на Boeing 777, не можем да се борим с това. Но искам да създадеш автомобил, който да е като Concorde – най-бързият и най-изтънченият сред най-бързите автомобили”, разказа Палмър, щедро давайки примери с популярни модели самолети.

Aston Martin намери начин да се бори с Rolls-Royce

Палмър потвърди, че възраждането на Lagonda ще се случи под формата на луксозен седан и SUV модел. Все още няма информация за дизайна на двата модела, но от Aston Martin потвърдиха, че луксозният кросоувър няма да е просто по-пищен вариант на DBX.

Най-вероятно двата модела ще споделят нова алуминиева платформа, разработена от Aston Martin. При двигателите и другите мехнични компоненти моделите на Lagonda ще имат доста общо с автомобилите на Aston Martin, но дизайнът и интериорът им ще е различен.

Снимки: Aston Martin

0 от 500