IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet превръща Corvette в кросоувър

Американците готвят конкурент на Porsche Cayenne

Chevrolet превръща Corvette в кросоувър

Надпреварата в сегмента на спортните кросоувъри не подмина и Chevrolet, откъдето решиха да се включат със свой модел в нея. Според изданието The Detroit News, кросоувърът на американците ще бъде изграден на базата на легендарното купе Corvette.

Chevrolet превръща Corvette в кросоувър

Новият модел ще се казва Corvette XС7, като целта му е да се превърне в основен конкурент на Porsche Cayenne на американския пазар. В Chevrolet са убедени, че подобен автомобил ще се продава добре и вече активно работят по него.

Според информацията на изданието, новият кросоувър ще получи алуминиева конструкция, разположен в предната част двигател и задвижване към задната ос. Поставянето на система за задвижване на четирите колела също е сред обсъжданите възможности от конструкторите на марката, като тя явно ще е опция за модела.

Що се касае до силовия агрегат, бъдещият Corvette XС7 ще получи V8, който в базовия си вариант ще развива около 460 к.с. За топ-версията е предвиден мотор с повече от 650 к.с.

Снимка: Auto.Mail
 

0 от 500