IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla иска да задмине BMW и Mercedes в САЩ

Основното оръжие на компанията е новият Model 3

Tesla иска да задмине BMW и Mercedes в САЩ

Точно преди година генералният директор на Tesla – Илон Мъск, представи най-важния модел на компанията. Това е седанът Model 3, чиито цени в САЩ стартират от 35 000 долара. Целта пред този електромобил е помогне на Tesla да остави далеч зад себе си двата основни играча в премиум-сегмента на местния пазар – BMW и Mercedes-Benz, твърди Autonews.

Tesla иска да разгроми BMW и Mercedes в САЩ

Производството на изцяло електрическия седан стартират в началото на тази година, като той ще се бори с BMW 3-Series и Mercedes-Benz C-Class. Трите модела са на една цена, развиват една и съща максимална скорост, но Model 3 има предимство, че не използва гориво. Това и помогна на Tesla бързо да получи 400 000 поръчки за колата, като взе по 1000 долара депозит от всеки желаещ да я има.

Сега Мъск и хората му искат не само да достигнат продажбите на двете германски марки, но и да ги задминат. Изчисленията сочат, че за това Tesla ще се нуждае от около 1 година. По официални данни, компанията ще произвежда по 1000 автомобила от новия модел на седмица от началото на юни, като тази бройка ще се увеличава и през септември ще достигне 4000 единици.

Плановете на производителя предвиждат в края на 2018 г. да се достигнат 10 000 коли седмично. Това е точно 5 пъти повече от досега – в момента Tesla произвежда по 2000 бройки от Model S и Model X за 7 дни. В компанията смятат, че е напълно реално общият брой в края на 2018 г. да достигне 430 000 единици.

Tesla иска да разгроми BMW и Mercedes в САЩ

Водещи анализатори от Wall Street са скептично настроени относно гръмките планове на Мъск. Малцина от тях вярват, че всичко това е възможно, но отбелязват, че Tesla все пак крие козове в ръкава си. Един от тях е фактът, че компанията не харчи пари за реклама в медиите – нито във вестници, нито в телевизията.

Освен това в Tesla подготвят и компактен кросоувър Model Y, който трябва да се превърне в новия бестселър на марката. А и самият Мъск отдавна е доказал, че реализира идеите си, които първоначално всички смятат за фантастика.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla motors
0 от 500