IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Министър сам се глоби за шофиране с телефон в ръка

Австралийската полиция не пожали дори човека, на когото е подчинена

Министър сам се глоби за шофиране с телефон в ръка

Министърът на вътрешните работи на Австралия – Трой Грант, сам съобщи на полицията, че е използвал телефон по време на шофиране и поиска да му бъде наложена глоба, съобщава изданието Daily Mail.

Министър сам се глоби за шофиране с телефон в ръка

Историята започва с това, че министърът публикувал в Twitter снимка на друг автомобил, който в багажника си превозвал овца. Фотосът събрал доста коментари, като в някои от тях било обърнато внимание, че в Австралия е забранено да се използва смартфон, докато се шофира.

В крайна сметка Грант докладвал за нарушението си в полицията и поискал да му бъде написана максималната глоба, която е 325 австралийски долара (около 250 щатски долара). Освен това министърът ще загуби и 4 точки от шофьорското си удостоверение.

Куриозното в случая е, че снимката е направена, докато колата на Грант е била неподвижна. По това време той е стоял в задръстване, причинено от ремонт на пътя, като дори двигателят на автомобила му е бил изключен. Това обаче не го спасява от санкция, тъй като според австралийски закони, шофьорът може да използва мобилен телефон, докато е зад волана, само ако колата му е паркирана на разрешено за това място.

Местните правилници за движение позволяват да се слуша музика от смартфон, да се правят или приемат обаждания, както и да се използва навигацията, но само при условие, че устройството е закрепено на специална стойка и не пречи на видимостта на водача.

Снимка: Twitter
 

0 от 500