IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фетел стартира сезона с победа

Ferrari надигра Mercedes в Гран при на Австралия

Фетел стартира сезона с победа

Себастиан Фетел с Ferrari спечели Гран при на Австралия, първи кръг от световния шампионат във Формула 1 за сезон 2017. Германецът стартира втори, но излезе начело при единственото си спиране в бокса за гуми в 23-ата от общо 57 обиколки на пистата „Албърт парк” в Мелбърн.

Фетел стартира сезона с победа

Лидерът в надпреварата в първата третина на състезанието Люис Хамилтън с Mercedes спря за смяна на гуми още в 17-ата обиколка, а след това беше зад Макс Верстапен с Red Bull и само успя да изгледа отблизо как Фетел се връща и пред двамата на трасето.

Това реши изхода на състезанието, като до финала Хамилтън не успя да се доближи до Фетел и на няколко пъти се оплака от недозавиване, недостатъчно добра работа на гумите и проблеми с мощността. Малко по-рано Люис беше инструктиран да изпревари Верстапен, за да проработи стратегията му спрямо Фетел, но бившият световен шампион отговори по радиото, че не вижда начин как това ще стане.

От Mercedes обясниха ранното спиране на Хамилтън в бокса със сериозно износване на ултра меките сликове и допълниха, че Фетел е бил в позиция да приложи пресичаща стратегия спрямо водача, затова шампионите са решили да действат на сигурно.

Трети завърши другият пилот на Mercedes Валтери Ботас, за когото това е първи подиум с новия му отбор. Точки в Австралия взеха още Кими Райконен с Ferrari, Макс Верстапен с Red Bull, Фелипе Маса с Williams, Серхио Перес с Force India, двамата пилоти на Toro Rosso Карлос Сайнц и Даниил Квят и Естебан Окон с другата кола на Force India.

От 20 стартирали коли до финала стигнаха 13, като сред отпадналите се озоваха Фернандо Алонсо с McLaren, който беше успял да си пробие път до Топ 10, двамата пилоти на Haas Ромен Грожан и Кевин Магнусен, както и местната звезда Дениъл Рикардо.

Австралиецът стартира от бокса, след като получи повреда на път към стартовата решетка, а след това се включи в надпреварата 2 обиколки след всички останали, но в средата на състезанието спря заради повреда.

Тагове: mercedes ferrari
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дрън-дрън на балалайката! Ша Ва и в спецовете!
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нищо другия път ще е заради "мощният" двигател на хонда , с който едва влезна в десятката...да пробва с хибрид , поне ще спести , така или иначе не е бърз
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Разбирачите, Хонда са зле - вярно! Ама, поне като ще коментирате посочете защо точно отпадна Алфонсо! Не точно заради двигателя на Хонда, а заради "перфектното" шаси, което рязко започна да го тегли вляво! Но, какво да обяснявам на мечета с навити пружинки и балалайки в ръце?! Едно си знаете - едно си баете!
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Горкия Алонсо , преди две седмици хвърли волана на хондата и каза че от това кола не става.....цитирам : "нито има мощност , нито издръжливост , от това кола не става"...от Макларън са ходили при Мерцедес да преговарят за двигатели...не е истина колко не става хондата
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Браво на Ферари, добра победа!! Започна се надпреварата, тази година ще е по-интересна.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Кеф ( преди 7 години )
    Форца Ферари!!!Рано е да се правят изводи , но се надявам тази година да сте на висотата на очакванията на всички ваши фенове!