IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснаци кръстосаха Lotus7 и Lada

Състезателният Shortcut се продава за 16 000 евро

Руснаци кръстосаха Lotus7 и Lada

Компанията DK Racing обяви старт на продажбите на серийната версия на състезателния автомобил Shortcut, който е оценен на 1 млн. рубли - около 16 000 евро. На външен вид машината прилича на Lotus7, но използва агрегати на моделите на Lada, произвеждани от АвтоВАЗ.

Руснаци кръстосаха Lotus7 и Lada

В основата на роудстъра е тръбна рама, като каркасът за безопасност е сертифициран по стандартите на FIA. От DK Racing подчертават, е Shortcut не е автомобил, който допълнително е адаптиран за писта, а поначало е създаден като чистокръвна състезателна машина.

Руснаци кръстосаха Lotus7 и Lada

"Задвижване към задните колела, механична скоростна кутия и никакви електронни системи - това е автомобилен спорт в най-чист вид при това на достъпна цена. Нито един друг автомобил в Русия не предлага съотношение 300 к.с. на 1 тон тегло и цена от 1 млн. рубли", коментира собственикът на DK Racing Михаил Даев.

Руснаци кръстосаха Lotus7 и Lada

Shortcut е оборудван с 1,6-литров атмосферен двигател от Lada Granta Sport, но от него е използван единствено блокът, а останалите елементи са нови. Мощността на мотора е 150 к.с., но при зареждане със специален бензин тя нараства до 170 к.с. Максималната скорост е 210 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,7 секунди.

Руснаци кръстосаха Lotus7 и Lada

В компанията предвиждат до края на април да предадат на клиенти 5 автомобила. Плановете на DK Racing включват разработката на "пътен" вариант на Shortcut, който ще получи добавка Urban към името си и ще бъде оборудван с предно стъкло, огледала, покрив, система ABS и въздушни възглавници. Той ще бъде готов за продажба през 2018 г.

Руснаци кръстосаха Lotus7 и Lada

Снимки: DK Racing
 

Тагове: lada shortcut dk racing lotus7
0 от 500