IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съдят Ford заради проблеми с Shelby GT350 Mustang

Собственици на автомобилите искат забрана на тяхната продажба

Съдят Ford заради проблеми с Shelby GT350 Mustang

Компанията Ford бе дадена от по съд от двама собственици на суперколите GT350 Mustang - Хагенс Берман и Гросман Рот Яфа Коен. Те твърдят, че продадените им коли са били рекламирани като предназначени за писта, но в действителност това се е оказало невярно, съобщава Carscoops.

Съдят Ford заради проблеми с Shelby GT350 Mustang

Според двамата недоволни клиенти, при сериозни натоварвания на писта при Shelby GT350 прегряват трансмисията и задния диференциал, тъй като конструкцията на автомобила не позволява тяхното охлаждане. Резултатът е внезапна загуба на мощност и преминаване в авариен режим.

Любителите на високите скорости ка подали колективен иск в окръжния съд на щата Флорида. Те претендират не само да им се върнат дадените за колите пари, но и да получат компенсация, а също така и настояват продажбата на модела да бъде забранена.

Според Хагенс Берман, във Ford умишлено са заблудили клиентите си, обявявайки Shelby GT350 Mustang за „пистов автомобил”. От компанията засега запазват пълно мълчание по случая.

Съдят Ford заради проблеми с Shelby GT350 Mustang

Представеният през 2014 г. Mustang Shelby GT350 е оборудван с най-мошния атмосферен двигател в историята на „пътните” коли на марката. Това е 5,2-литров V8 с 533 к.с. и 580 Нм, който се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия.

Снимки: Ford

Тагове: shelby gt350 mustang
0 от 500