IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari изпробва възроденото Dino

Новият модел на италианците ще получи 2,9-литров V6 от Alfa Romeo Giulia

Ferrari изпробва възроденото Dino

Изпитания на нов модел в суровите зимни условия провежда компанията Ferrari. Прототип на автомобила, използващ каросерията на Ferrari 458, бе заснет в Швеция, като информация за него бе разкрита от изданието Carscoops.

Ferrari тества възроденото Dino

Още преди 2 години шефът на алианса Fiat-Chrysler Серджо Маркионе съобщи, че производителят на спортни коли ще възроди легендарния модел Dino, като това е въпрос на време. Този автомобил ще заеме мястото на модела California в гамата на компанията.

От Carscoops подкрепят своите твърдения, че в случая става дума за напълно нов автомобил със звука, издаван от двигателя на прототипа. В случая моторът не звучи като V8, а като V6. Най-вероятно стана дума за 2,9-литровия агретат, поставян на топ-версията на седана Alfa Romeo Giulia. Там той развива 510 к.с.

През втората половина на миналия век Ferrari използва Dino за обозначение именно на моделите си с по-малки двигагели. Името влиза в гамата на компанията в чест на по-големия син на Енцо Ферари – Алфредо, който умира само на 24 години. В семейството на Ил Комендаторе той е наричан именно Дино.

Снимка: Carscoops
 

0 от 500