IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как се тества Bugatti Chiron за издържливост (ВИДЕО)

Моторът и окачването на хиперколата понасят огромни натоварвания

Ето как се тества Bugatti Chiron за издържливост (ВИДЕО)

Сътрудникът на вестник Sunday Times – Джеймс Милс, публикува в Twitter два видеозаписа, на които се вижда на какви натоварвания се подлагат двигателя и окачването на хиперколата Bugatti Chiron по време на тестове.

Ето как се тества Bugatti Chiron за издържливост (ВИДЕО)

Най-вероятно тези записи са направени в самата компания, където с помощта на специално оборудване се проверява как работят различните агрегати при много тежки условия.



От думите на Милс става ясно, че стендът симулира  преминаването на Chiron на едно обиколка на пистата „Нюрбургринг”.



Хиперколата на Bugatti е оборудвана с турбо W16 двигател с обем 8,0 литра, който е комбиниран със 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Моторът развива 1500 к.с. и това позволява на хиперколата да ускори от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди. Достигането на 200 км отнема 6,5 секунди, а на 300 км – 13,6 секунди. Максималната скорост е 420 км/ч. От колата ще бъдат произведени 500 бройки, като половината вече са продадени.

Снимка: Bugatti, Видео: Twitter

 

 

Тагове: bugatti chiron
0 от 500
  • #2
    15 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пак заключихте статия на спонсорите си от съседната статия за хибридния гоуф. Що така бе комедианти?Страх ли ви е нещо,че някой може да каже нещо за недоразумението гоуф в хибриден вариант.Ами че те на видеото си го казват.Разход в хибриден режим над 8/100,цена като за луксозна лимузина с много високо тегло и багажник,като на малолитражка.Това е поредния "хибрид"на ВАГ,който никой няма да го купи.Иначе поредните ви лъжи за разхода са доста плооски.1,7/100 ама какво.Гориво не е значи масло.
  • #1
    20 rate up comment 13 rate down comment
    Das Auto ! ( преди 7 години )
    Технология от аероновтиката вложена в хипер автомобил - не всеки го може, не всеки може да си го позволи да го направи !Das *** !