IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще счупи ли SCG 003S рекорда на "Нюрбургринг"? (ВИДЕО)

Гумите стават решаващ фактор за успеха при всеки нов опит

Ще счупи ли SCG 003S рекорда на

В Scuderia Cameron Glickenhaus са уверени, че новият модел на компанията – SCG 003S, който дебютира на салона в Женева в началото на месеца, ще подобри рекорда на Северната отсечка на „Нюрбургринг” за серийни автомобили.

Ще счупи ли SCG 003S рекорда на

Дори от базираната в Ню Йорк бутикова компания за производство на спортни автомобили прогнозират, че SCG 003S ще завърти най-бързата обиколка за 6,30 минути.

Ако това се случи, то SCG 003S ще е с 22 секунди по-бърз от настоящия рекордьор Lamborghini Huracan Performante и с 27 секунди по-бърз от предишния №1 Porsche 918 Spyder. Американският автомобил ще е по-бърз и от британския Radical SR8, който постигна 6,48 минути.

Ще счупи ли SCG 003S рекорда на

Абсолютният рекорд на Северната отсечка принадлежи на покойния германски пилот Щефан Белоф, който през 1983 постигна 6,11 минути зад волана на прототип от група С Porsche 956, макар и на малко по-различна конфигурация на трасето.

На какво се дължи увереността на американците?

Основно на данните, събрани от участието на SCG 003C – състезателната версия на 003S, която се появи първа и вече участва в германския шампионат за издръжливост VLN.



„Нашият автомобил в сериите VLN постигна обиколка за малко над 6 минути и 20 секунди – обясни основателят на компанията Джим Гликенхаус пред списание Car. – Всеки един автомобил от клас GT3 постига такива времена. Това е физика, няма нищо специално.

„Що се отнася до рекордната обиколка на „Нюрбургринг”, гумите са от изключителна важност – допълни той. – Важните фактори са три: аеродинамика, дизайн и гуми. Нормални гуми няма да издържат цяла обиколка. Ако гледате видеото от рекорда на Porsche 918 ще видите, че към края на обиколката пилотът вече изпуска точките на спиране и моментът, в който трябва да завие, просто гумите вече не го държат.

„Нашият автомобил генерира 900 килограма аеродинамично притискане, това е 2G с нормални гуми и 2,5G със сликове. Така че, това постижение – 6,30 минути, в което са се прицелили и Mercedes с новия хипер автомобил на AMG, ще стане реалност ако издържат гумите.”

Тагове: scg 003s glickenhaus
0 от 500