IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво ще кажете за индийска G-класа?

Force Gurkha обнови модела си, който все още използва стари технологии на Mercedes-Benz

Какво ще кажете за индийска G-класа?

Индийската компания Force Motors е почти неизвестна извън пределите на родината си, но до 2005 г. тя се казваше Bajaj Tempo и беше най-големият производител на лекотоварни автомобили за вътрешния пазар. Фирмата използваше лиценз на Mercedes-Benz за някои от своите модели и това ги направи много популярни в страната.

Индийската G-Class получи нов вид

През 2005 г. германците решиха да се откажат от съвместното предприятие, което носеше името Tempo. Въпреки това компанията продължи да произвежда двигатели за Mercedes-Benz и BMW, а немската техника стимулира индийците да започнат да правят и собствени модели.

Индийската G-Class получи нов вид

Първият от тях е представеният през 2013 г. всъдеход Force Gurkha, който компанията обяви за „екстремен всъдеход” (Extreme Offroader Vehicle — EOV). Машината явно е взаимствана от легендарния Mercedes G-Class, а само преди дни Force Motors показа и нейния обновен вариант.

Индийската G-Class получи нов вид

Както и досега, Force Gurkha ще се предлага в 3 модификации – с 5 или 8 места (версия Xplorer), които могат да бъдат с твърд или мек покрив, и със 7 или 9 седалки (версия Xpedition), които всъщност са комбита. Променено обаче е окачването, където листовите ресори са отстъпили място на пружини и газови амортисьори. Отпред то е независимо, а отзад – многоточково.

Индийската G-Class получи нов вид

За всъдехода вече ще се предлага модернизирана 5-степенна механична трансмисия с понижаващи предавки. Очакваше се автомобилът да получи копие на 2,2-литров турбодизелов двигател на Mercedes – OM 611, с мощност от 141 к.с., но това не стана.

Индийската G-Class получи нов вид

В крайна сметка Force Gurkha отново разчита на стария 2,6-литров мотор, който представлява версия на друг стар агрегат на Mercedes – OM 616, произвеждан през 80-те години на миналия век. Неговата мощност е леко увеличена – то 82 на 85 к.с., но по-главното е, че той отговаря на новите екологични норми, въведени в големите индийски градове.

Индийската G-Class получи нов вид

Снимки: Force Motors

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сигурно е проходимо... И наистина вози 9 човека. Но всичко останало... снимките сами говорят. Предполагам тест драйв не се предлага