IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen пуска "Голфа на бъдещето" през 2020

Това ще е първият модел на новата платформа MEB

Volkswagen пуска

Електрическият концепт ID, представен от Volkswagen през есента в Париж, ще се появи на пазара като сериен модел още през 2020, обеща шефът на Volkswagen по леките автомобили Херберт Дийс пред Automotive News.

VW обеща сериен електромобил за 2020 година

Той мотивира натоварения график на програмата, която трябва да получи окончателното одобрение на босовете на компанията през август с това, че така гигантът ще отговори на все по-затягащите се норми за вредни емисии.

„Времето до 2020 година е малко, но ни трябват автомобили, които да отговарят на нивата на вредните емисии, които сме заложили като цел за цялата ни гама – обясни Дийс. – Така че трябва да се справим в срок.”

Първият модел от гамата електромобили ще е базираният на ID Concept хечбек, който ще е с размерите на популярния Golf. Той ще е и първият модел, изграден върху платформата MEB, която е специално създадена за електрически модели. След него ще се появи електрически кросоувър, а още през април ще видим концепт, който ще покаже какво можем да очакваме от това возило.

VW обеща сериен електромобил за 2020 година

Вторият модел трябва да е на пазара до 2021 година, а третият ще е серийната версия на минибуса ID Buzz, насрочен за 2022 година.

Целите на VW са компанията до продава 1 милион или почти 1 милион електромобили през 2025 година, а това ще спомогне за постигането на средно ниво от 95 грама въглероден двуокис за гамата на марката.

От друга страна, в Китай, който в скоро време ще е най-важният пазар за електромобили, се планира средният разход на автомобилите да падне на 5 литра на 100 км, което се равнява на отделени 117 грама въглероден двуокис на километър.

Тагове: vw id concept meb
0 от 500