IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin Rapide минава на ток

Настоящият модел скоро ще бъде заменен с изцяло електрически вариант

Aston Martin Rapide минава на ток

Британската фирма Aston Martin потвърди слуховете, че следващият Rapide ще бъде изцяло електрически. Така познатият настоящ модел с атмосферен V12 двигател ще бъде заменен именно от седан, задвижван на ток.

Aston Martin Rapide минава на ток

Главният изпълнителен директор на английската компания, Анди Палмър, съобщи пред изданието Motoring, че Rapide първоначално ще бъде заменен с изцяло електрическа версия на модела. Сегашният модел ще бъде пенсиониран, а мястото му н пазара ще заемат кросоувърът с 4 врати  DBX, както и нова гама седани от семейството  Lagonda.

Преди година компанията разкри концептуалния вариант на RapidE, който бе разработен в сътрудничество с фирмата Williams Advanced Engineering. Половин година след това Aston Martin подписа договор с компанията LeEco, който е насочен към създаването на серийна версия на RapidE, която се очаква да се появи следващата година.

Aston Martin Rapide минава на ток

Компанията от Хейдън все още не е взела решение дали дизайнът на концептуалния модел да бъде запазен. Предполага се обаче, че електрическият Rapide ще генерира 800 к.с., което ще му позволи да се конкурира с Tesla Model S.

Снимки: Aston Martin

0 от 500