IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Измислиха идеалния кросоувър за градските задръствания

Hum Rider използва базата на стандартен Jeep Cherokee Wagon

Измислиха идеалния кросоувър за градските задръствания

Американската компания Thinkmodo създаде автомобил, който може да помогне на шофьора си да не прекарва дълги часове в задръстванията в големите градове, съобщава изданието Mashable.

Измислиха идеалния кросоувър за градските задръствания

Машината се казва Hum Rider и е изградена на базата на стандартния кросоувър Jeep Cherokee Wagon. Тя разполага със специален механизъм, който повдига каросерията на колата на височина от 3 метра и така позволява безпрепятственото преминаване над автомобилите отпред.

Докато хидравличните повдигачи изпълняват предназначението си, се разширява и разстоянието между колелата на всяка от двете оси на возилото. Всичко това се задейства от водача на Hum Rider само с натискането на един бутон, поставен на приборния панел в салона на автомобила.

Измислиха идеалния кросоувър за градските задръствания

За създаването на подобен трансформър неговите автори са направили и някои промени в конструкцията на Jeep Cherokee Wagon. Например, теглото на кросоувъра, което в стандартния вариант е 2 тона, е увеличено на 4 тона. Това съответно води и до поставянето на нови гуми. Освен това машината е оборудвана и с 4 камери, които помагат на водача да следи за обстановката на пътя.



Автомобилът вече се тества по улиците на Ланкастър, щата Калифорния. Засега авторите на проекта не разкриват колко струва подобна машина.

Снимка и видео: Mashable
 

0 от 500