IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar разработва автомобил от клас GT4

В създаването на машината участва легендата от „Льо Ман” Греъм Хъмфрис

Jaguar разработва автомобил от клас GT4

Компанията Jaguar е започнала разработка на състезателен автомобил от клас GT4, в чиято основа ще бъде купето F-Type. Създаването на модела е поверено на едно от най-големите имена в бранша – Греъм Хъмфрис, съобщава Autosport.

Jaguar разработва автомобил от клас GT4

Британският конструктор е създател на прототипа BMW V12 LMR, който през 1999 г. печели „24 часа на Льо Ман”, както и на купето Bentley Continental GT3. През последните години Хъмфрис участва и в направата на хиперколата Valkyrie, която е съвместен проект на компаниите Aston Martin и Red Bull.

Технически подробности за Jaguar F-Type GT4 засега няма, но е известно, че с финансирането на проекта се е наел британският мултимилионер Джеймс Холдър, който е основател на компанията за производство на дрехи Superdry. През 2016 г. той участва в няколко кръга от европейския и британския шампионите GT4 зад волана на Aston Martin Vantage.

Последният състезателен автомобил от клас GT, разработен самостоятелно от Jaguar, е алуминиевото купе E-Type Lightweight. То е проектирано в началото на 60-те години на миналия век. В момента компанията участва в шампионата на Формула Е, но нейните пилоти така и не успяха да спечелят точка в него.

Снимка: Jaguar
 

Тагове: jaguar f-type jaguar gt4
0 от 500