IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И McLaren се гласи за Формула Е

Британската компания може да стартира със собствен отбор

И McLaren се гласи за Формула Е

McLaren може да се окаже най-новият участник в световния шампионат за електрически болиди Формула Е, като това може да се случи още в началото на петия сезон на надпреварата – 2018-2019 година.

И McLaren се гласи за Формула Е

Британската компания вече спечели правото да доставя батериите на болидите за петия сезон, като това ще е първият сезон в историята на шампионата, в който пилотите няма да сменят колите в средата на всяко състезание, а ще карат с една батерия от старта до финала.

Но новият шеф на McLaren Зак Браун призна, че в компанията обсъждат различни варианти за по-сериозно присъствие във Формула Е.

„Говорим за всякакви възможности – беше категоричен Браун. – Може да участваме с наш отбор, да купим някой от участващите тимове или да станем технически партньор на някой отбор.”

В момента върви третият сезон във Формула Е, а в последните месеци шампионатът се оказа изключително интересен за големите автомобилни производители със сериозни състезателни програми.

И McLaren се гласи за Формула Е

Renault участва със заводски отбор, DS работи с тима на сър Ричард Брансън, Williams изпълнява програмата на Jaguar, Abt ще се превърне за следващия сезон в заводски тим на Audi, а BMW ще доставя задвижваща система за колите на Andretti.

Отделно от това световният шампион във Формула 1 Mercedes вече си запази място в шампионата за петия сезон на Формула Е, но все още не се знае дали ще реализира този проект.

Тагове: bmw audi mercedes renault mclaren ds
0 от 500